Norsk Affenpinscher Klubb

Dette skjer

 

* 16. mars 2023

Datoen for vårt webinar i april er bestemt. Søndag 23. April klokken 19.00 vil vi åpne webinar holdt av dyrlege Cathrine Winblad. Hva det skal snakkes om bestemmes av dere. Send inn spørsmål til oss på post.napk@hotmail.com Spørsmål må være hos oss senest fredag 7. april.   Mer informasjon her


* 20. Januar - April 2023

Årsmøte 2023 vil bli holdt digitalt 27. april. For mer informasjon se her

April, nøyaktig dato vil bli satt i mars, vil Norsk Affenpinscherklubb ha et webinar på Teams med Dyrlege Cathrine Winblad. Vi tar i mot spørsmål dere kunne tenke dere svar på, spørsmålene sendes inn til post.napk@hotmail.com. Det vil også bli tatt opp en del basisting ved det å ha hund. Dette er noe vi kunne tenke oss å ha 1-2 ganger i året og vil være gratis for alle medlemmer av Norsk Affenpinscherklubb. Det er åpent for alle som er interesserte og koster 200 kroner for ikke medlemmer.

* 12. oktober 2022

Affenpinscher på tur igjen på Årnes. Vi møtes søndag klokken 13 den 23. oktober og adressen er Øvrehagavei 970, 1929 Auli. Om noen skal ta toget så gi oss beskjed på facebookgruppa eller på mail post.napk@hotmail.com så vi får avtalt henting osv. Ta med drikke og mat til dere selv, sitteunderlag og litt godis til hundene. Dette er for ALLE med affenpinscher og for de som kunne tenke seg å møte en/mange affenpinschere og eiere for å finne ut litt om rasen. Skulle det bli striregn så må vi avlyse.

* 25. september 2022

Affenpinscher på tur på Årnes. Vi møtes på søndag klokken 13 og adressen er Øvrehagavei 970, 1929 Auli. Om noen skal ta toget så gi oss beskjed på facebookgruppa eller på mail post.napk@hotmail.com så vi får avtalt henting osv. Ta med drikke og mat til dere selv, sitteunderlag og litt godis til hundene. Dette er for ALLE med affenpinscher og for de som kunne tenke seg å møte en/mange affenpinschere og eiere for å finne ut litt om rasen. Skulle det bli striregn så må vi avlyse, men værmeldingen sier greit vær på søndag så vi satser på at vi får en hyggelig tur sammen. 

* 25. mars 2022 Helseundersøkelsen publisert

* 2. mars 2022

Årsmøte 2022 vil bli holdt digitalt 28. april. For mer informasjon se her


* 30. desember 2020 OFFISIELL PATELLASTATUS 

Norsk Kennel Klubs Sunnhetsutvalg har behandlet Norsk Affenpinscher klubbs søknad om helsekrav og fattet følgende vedtak på sitt møte 19.11.2020:

«Det innføres krav om offisiell patellastatus for foreldredyr for registrering av valper av rasen affenpinscher. Undersøkelsen må være gjort ved minimum 12 måneders alder av veterinær som har avtale med NKK slik at resultatet blir registrert på DogWeb.

Ved bruk av utenlandske hunder: Kopi av hundens patellaattest må vedlegges registreringsanmeldelsen, og resultatet fra denne attesten vil bli lagt inn i DogWeb for enkelte spesifiserte land (som Sverige) som har identisk undersøkelsesrutine som Norge. For andre land kan resultatet ikke legges inn i DogWeb, men kan gjelde som «kjent patellastatus» for registrering av valper. Det kan søkes om dispensasjon for bruk av utenlandske hunder. En begrunnet søknad sendes NKK som forespør raseklubb før vedtak fattes.

Det gis generell dispensasjon ved bruk av frossen sæd som er frosset før restriksjonen trådte i kraft og hvor hunden ikke lenger er i live.

Kravet trer i kraft for paringer foretatt f.o.m. 01.03.2021.»


* 15. november 2020 HELSEUNDERSØKELSEN

Nå er vi i gang med helseundersøkelsen for affenpinscher. Vi håper at mange tar seg tid til å svare på denne undersøkelsen slik at vi får et så korrekt svar som mulig for rasen vår. Har dere noe dere vil spørre om eller lurer på så kontakt oss på post.napk@hotmail.com. 

Linken vil foreløpig ligge ute til 31. januar 2021.

Link til helseundersøkelsen


* 19.oktober 2020 HELSEUNDERSØKELSE

Helseundersøkelse i samråd med Frode Lingaas og NMBU er nå snart klar.

Det har tatt tid å komme hit, først fikk vi hundesykdommen i fjor hvor alt ble satt på vent inne på NMBU og når det verste der var over ble det noe frem og tilbake da Frode Lingaas mente vi var litt for få affenpinschere for å kunne få et godt resultat av undersøkelsen. Vi foreslo da å invitere med svenske affenpinschere og nå har de behandlet dette i den svenske affenpinscherklubben og sagt ja. I mellomtiden har vi fått korona og alt har gått sent, men nå er vi endelig i gang.

Følg med på hjemmesiden og/eller facebook hvor vi kommer til å legge ut informasjon når undersøkelsen er klar. 


   AFFENPINSCHERWALK - ut på tur aldri sur lørdag 3. oktober 2020.

Vi møtes ved Rustadsaga Parkering, General Ruges vei, Oslo klokken 12.00.
Det skal være et fint terreng å gå i med flere fine steder å sette seg ned på under turen, om ønskelig.
Ta med mat, drikke til deg og hunden, godbiter og godt humør.
Blir det sprutregn må vi utsette det, med godt vær er bestilt så får vi håpe værgudene hører


 • 06.09.2020
 • TRIMMEKURS

  Lørdag 19. september 2020 hos Ingunn i Vellingroveien på Grinder blir det trimmekurs.

  Jeg har 2 stellebord så fint om noen kan ta med seg stellebord eller lignende som hunden kan stå på når vi steller.

  Vi starter opp klokken 13.00.

  For medlemmer koster det 300 kroner og for ikke medlemmer 500 kroner - Vipps til klubben 567401

  Vaffel og kaffe/brus når vi er ferdige.

  Meld på enten på mail, iaxelsen@hotmail.com eller pm på FaceBook.

  Ingunn


 • 01.08.2020
 • UT PÅ TUR ALDRI SUR - AFFENWALK

  Nytt arrangement som vi håper mange kan bli med på og setter pris på.

  Vi håper vi kan få til 4-6 turer i året som er åpent for alle med affenpinscher eller interessert i rasen.

  Den første turen vil bli i august 2020 i Oslo-området og i Rogaland. Det vil bli lagt til en lørdag/søndag slik at de fleste har fri og mulighet til å bli med.

  Ideen er at vi med affenpinschere møtes, snakker litt, eventuelt noe stell og så går vi på en felles tur hvor vi stopper og spiser sammen og her kan man spørre om alt man lurer på.

  Det vil bli tatt med neglesaks og noe stellesaker slik at om noen trenger hjelp til kloklipp og litt pelsstell så er det muligheter for dette her. Hjelp til dette er gratis for alle medlemmer og 100 kroner for ikke medlemmer.

  DATO FOR OSLOTUR

  Vi kan 15. august klokka 15.30 eller 29/30 august og da klokken 12.00. Turen vil gå fra Oppsal i Oslo og inn til Nøklevann og rundt.

  Jeg vil veldig gjerne ha tilbakemelding på hva dere som kommer tenker om dato og hva som passer best.

  Håper mange har mulighet

   

 • 04.09.2019 
 • Alvorlig sykdom er påvist hos flere hunder i Oslo-området

   - Les mer om dette inne på sidene til Norsk Kennel Klub


 • 05.02.2019
 • Har du fornyet medlemskapet ditt?

  Takk til alle dere som har fornyet medlemskapet i Norsk Affenpinscher Klubb.

  Til deg som kanskje har glemt det, eller tenker at det ikke er noe for meg, og til nye affenpinscher-eiere, gir vi denne påminnelsen.

  Vi er fortsatt en liten klubb og trenger den støtten vi kan få, også økonomisk.

  Som medlem i klubben får du delta på klubbens kurs og arrangementer til redusert pris. For eksempel trimmekurs, handlerkurs og valpekurs. Noen ganger får medlemmer gratis tilbud til enkelte aktiviteter. Deltar du på noe av dette i løpet av året, kan du fort ha spart inn kontingenten.

  Du får medlemsbladet vårt 4 ganger i året, og siden du samtidig er medlem i NKK, får du også medlemsbladet der, Hundesport 4 ganger i året, altså 8 blader i året med nyttig og interessant lesestoff.

  Fra og med i år og årene framover, arrangerer klubben offisiell utstilling med stort cert. Det årlige AffenpinscherTreffet fortsetter dessuten som før.

  Som medlem i NAPK kan du bruke stemmeretten din på årsmøtene, kan du ikke selv være tilstede, kan du sende med en fullmakt og forhåndsstemme ved valg. Som medlem kan du også sende forslag til saker du ønsker behandlet på årsmøtet og du kan sende forslag til kandidater til styret og andre verv.

  Du kan også sende ønsker og forslag til styret, som vil behandle dem i styremøter.

  Som medlem i raseklubben din, kan du til enhver tid kontakte klubben for råd og veiledning, enten du er oppdretter, deltar i aktiviteter med affenpinscheren din, eller rett og slett lurer på noe om hunden din eller rasen generelt.

  Har du spørsmål om medlemskap eller annet, kontakt oss på post.napk@hotmail.com 

  Les mer om oss på klubbens hjemmeside www.norskaffenpinscherklubb.no


 • 21.12.2018 Informasjon om Årsmøte 2019 
 • 08.11.2017 Ny hjemmeside publiseres 
 • 31.10.2017 Søknaden ble fremlagt for NKKs hovedstyre i møte 19. oktober, og Hovedstyret gjorde følgende vedtak (sak 134/2017): «Norsk Affenpinscherklubb opptas som medlemsklubb i NKK og gis forvaltningsansvaret for rasen Affenpinscher. Medlemskapet gjelder fra 1.1.2018»  
 • 14.09.2017 Norsk Affenpinscher Klubb stiftet